Mit kateter

- Godt at vide om pleuraeffusion og ascites

Forskellige sygdomme kan være årsag til tilbagevendende væske i lunger og bughule. Med et permanent kateter fra os, kan det mindske dine symptomer, forbedre din livskvalitet og forhindre gentagne hospitalsbesøg.

Information om kateteret og dens virkning

Et drainova® kateter er en blød, fleksibel silikoneslange. Lægen anlægger kateteret ved en simpel procedure på sygehuset. Kateteret er permanent, og skal ikke skiftes. Kateteret placeres med en del inde i kroppen og en del udenfor kroppen. En lille polyestermanchet vokser fast ind i vævet under huden. Dette forhindrer, at kateteret utilsigtet trækkes ud. Den del af kateteret, som er udenfor kroppen, har en sikkerhedsventil i enden. Via denne sikkerhedsventil kan vores drænagesæt tilkobles, så væsken fra lungen eller bughulen kan tømmes på en sikker måde.

Når kateteret ikke bruges til at udtømme væske fra kroppen, placeres det under en bandage. Det sikrer, at du kan bære kateteret under tøjet, uden at andre ser det. Samtidig vil du have maksimal bevægelsesfrihed og du undgår gentagne engangspunkturer og indlæggelser.

Hos os er du i sikre hænder

Vi har mange års erfaring med permanent drænage. Vi står derfor til rådighed og hjælper dig og sundhedspersonalet i alt lige fra implantationen af kateteret på sygehuset til undervisning i drænage i dit eget hjem.

Når lægen har anlagt kateteret, bliver du udskrevet fra sygehuset og kan tage hjem. Derefter vil hjemmesygeplejersken og evt. En sygeplejerske fra ewimed, komme ud til dig den første dag, du skal have tømt væsken. Læs mere om vores service her.

Flere oplysninger:

?

Ofte stillede spørgsmål (almindelige spørgsmål)

Ja, vi har mange års erfaring i drænage af pleuravæske og ascites. Hvert år får tusindvis af patienter anlagt et permanent indlagt kateter. Som patient behøver du ikke tage på hospitalet for at få tømt væsken. På denne måde kan du tilbringe mere tid hjemme sammen med familie og venner. Dette vil give dig en vis livskvalitet tilbage.

Nej, du kan beholde kateteret så længe du har brug for det. Hvis du ser tegn på infektion ved kateterets udgangssted på kroppen, såsom rødme eller hævelse og du får feber, skal du kontakte lægen med det samme.

Ja, hvis du dækker kateteret helt og korrekt til med filmbandagen, kan du tage brusebad. Hvis der kommer vand ind under forbindingen, skal den skiftes efter brusebadet. Vi anbefaler at du tager brusebad forud for en tømning af væske, da du alligevel skal have skiftet forbindingen der.