Mit kateter

- Godt at vide om pleuraeffusion og ascites

Forskellige sygdomme kan forårsage recidiverende pleuraeffusion eller ascites, som kaldes væske i lungerne eller væske i bughulen. Vores produkter og service kan hjælpe dig med at bevare din mobilitet, forbedre din livskvalitet og forhindre gentagne hospitalsindlæggelser.

Hvilken slags kateter er det, og hvad gør det?

Et drainova® kateter er en blød, fleksibel silikoneslange. Lægen anlægger kateteret ved en simpel procedure, og det skal ikke skiftes. Kateteret placeres med en del inde i kroppen og en del udenfor. En lille polyestermanchet vokser ind i vævet under huden. Dette forhindrer, at kateteret utilsigtet trækkes ud.

Den del af kateteret, der er uden for kroppen, har en sikkerhedsventil. Via denne sikkerhedsventil kan et særligt drænagesæt tilsluttes for at tømme væsken på en sikker måde for patienten.

Når kateteret ikke bruges til at udtømme væske, kan det placeres under en selvklæbende bandage. På denne måde kan du bære det bekvemt under tøjet, uden at andre lægger mærke til det. Samtidig giver det dig maksimal bevægelsesfrihed og du undgår gentagne punkturer og indlæggelser.

Hos os er du i sikre hænder

Vi har mange års erfaring inden for dette felt. Derfor kan vi hjælpe dig og sundhedsvæsenet hele vejen, lige fra implantationen på hospitalet til undervisning i at bruge vores drænagesæt hjemme. På denne måde kan vi hjælpe dig med at genvinde en vis mobilitet og livskvalitet.

Når lægen har implanteret dit kateter, kan du udskrives fra hospitalet og tage hjem. Derefter kan vi undervise dig i at bruge vores drænagesæt, så du, dine nærmeste eller hjemmesygeplejen kan tømme væsken sikkert. Læs mere om vores service her.

Flere oplysninger:

?

Ofte stillede spørgsmål (almindelige spørgsmål)

Ja, vi har mange års erfaring i drænage af pleuravæske og ascites. Hvert år får tusindvis af patienter anlagt et permanent indlagt kateter. Som patient behøver du ikke tage på hospitalet for at få tømt væsken. På denne måde kan du tilbringe mere tid hjemme sammen med familie og venner. Dette vil give dig en vis livskvalitet tilbage.

Nej, du kan beholde kateteret, så længe du har brug for det.

Hvis du ser tegn på infektion ved kateterets udgangssted, såsom rødme eller hævelse, skal du kontakte lægen for at få infektionen behandlet. Lægen kan hjælpe dig med dine medicinske spørgsmål.

Ja, hvis du dækker kateteret helt og korrekt med en selvklæbende forbinding, kan du tage brusebad. Hvis der siver vand ind under forbindingen, skal du skifte forbindingen efter brusebadet.

Vores råd er at tage et brusebad, før du skal have tømt dine væsker, da du alligevel skal skifte forbinding efterfølgende.