Om drænage

Hjemmeplejen kan finde nyttige oplysninger her vedrørende drænage af pleuravæske og ascites med permanent indlagte katetre.

Om drænage

Hjemmeplejen kan finde nyttige oplysninger her vedrørende drænage af pleuravæske og ascites med permanent indlagte katetre.


1. Uddannelse


For os er det patienten, der er i fokus. Vi ønsker derfor at hjælpe dig med at tage dig af patienten på den bedst mulige måde. Vi lægger derfor stor vægt på et højt serviceniveau, som garant for en professionel og fuldstændig oplæring i drænage.


2. Drænageinstruktioner


Detaljerede instruktioner i drænage samt oplysninger om vores drænagesæt kan findes i dokumentet Information til læger og sundhedspersonale. Vi anbefaler også en gratis oplæring, før du får din første patient. Kontakt os!


3. Skift af forbinding


Patienter med et permanent indlagt kateter til drænage af pleuravæske og ascites skal have skiftet forbinding mindst to gange om ugen. Vil du gerne se, hvordan du skifter din forbinding hjemme? Det er intet problem, for vi har samlet en serie af instruktioner i forbindingskift.

Kontakt os endelig personligt, hvis du har spørgsmål.


4. Skylning af kateteret


Det kan undertiden være nødvendigt at skylle kateteret afhængigt af viskositeten af pleura- eller ascitesvæsken. Dette skal kun gøres, hvis du mener, at det er nødvendigt for at gendanne flowet. Kun en læge, eller en sygeplejerske på anvisning af en læge, må skylle kateteret, og dette skal gøres med aseptisk teknik.

Har du nogen spørgsmål?

Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål