Om drænage

Hjemmeplejen kan finde nyttige oplysninger her vedrørende drænage af pleuravæske og ascites med permanent indlagte katetre.

Om drænage

Hjemmeplejen kan finde nyttige oplysninger her vedrørende drænage af pleuravæske og ascites med permanent indlagte katetre.


1. Uddannelse


Hos os er patienten i centrum. Vores mål er at hjælpe dig med at yde den bedst mulige pleje. Derfor lægger vi stor vægt på et højt serviceniveau og sikrer en professionel og grundig oplæring i drænage.  


2. Drænageinstruktioner


Detaljerede instruktioner om drænage og information om vores drænagesæt/produkter finder du i dokumentet “Information til læger og sundhedspersonale“. Vi anbefaler også, at du deltager i en gratis oplæring, inden du møder din første patient. 


3. Skift af forbinding


Patienter med et permanent kateter til drænage af pleuravæske og ascites skal have deres forbinding skiftet mindst to gange om ugen. Har du brug for vejledning til skiftet, så har vi instruktioner samt vi kommer gerne og underviser.

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.


4. Skylning af kateteret


Det kan nogle gange være nødvendigt at skylle kateteret afhængigt af pleura- eller ascitesvæskens viskositet. Dette bør kun gøres, hvis det er nødvendigt for at gendanne flowet. Kun en læge, eller en sygeplejerske efter anvisning fra en læge, må udføre skylningen, og det skal gøres med aseptisk teknik.

Har du nogen spørgsmål?

Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål