Godt at vide om intermitterende langtidsdrænage med et permanent indlagt kateter

Plejer du en patient med et permanent indlagt kateter til intermitterende langtidsdrænage af pleuravæske og ascites?

Godt at vide om intermitterende langtidsdrænage med et permanent indlagt kateter

Plejer du en patient med et permanent indlagt kateter til intermitterende langtidsdrænage af pleuravæske og ascites?


Hvornår kan der implanteres et permanent indlagt kateter til langtidsdrænage?


Recidiverende pleuravæske og ascites kan forekomme hos patienter som symptomer på mange forskellige sygdomme. Eksempler på sådanne sygdomme er maligne og benigne tumorer, men også levercirrose eller hjertesvigt. Åndenød, smerter og træthed er nogle af de symptomer, der forårsages af væsken og påvirker patienten. For effektivt at lindre disse symptomer og forbedre patientens livskvalitet kan der implanteres et permanent indlagt kateter med lav risiko for komplikationer. Vores særlige drænagesæt er lette at slutte til kateterets sikkerhedsventil.

 

Sikkerhedsventilen og alle vores drænagesæt har en unik kobling og forhindrer derfor forkerte tilslutninger. På denne måde opretholdes patientsikkerheden, selv når patienten er hjemme.

Hvilke services kan vi tilbyde for at hjælpe dig?


Efter implantation af kateteret foretages drænagen på hospitalet. Hvis der ikke er komplikationer, kan patienten normalt udskrives omgående. I de fleste tilfælde kontakter hospitalet os for at sikre, at de personer, der skal pleje patienten, er blevet undervist. Hvis der er behov for undervisning, vil vi kontakte dig for at træffe en aftale. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os for at træffe en aftale, hvis vi ikke har modtaget besked om implantationen.

I løbet af undervisningen vil vores personale vise dig, hvordan du bruger vores drænagesæt på en korrekt og patientsikker måde. Vi kan også hjælpe dig med at bestille flere drænagematerialer og besvare dine spørgsmål. Vi er selvfølgelig også til rådighed efter undervisningen, hvis du har spørgsmål. I tilfælde af medicinske problemer kan vi også sætte dig i forbindelse med specialister.

Vores undervisninger er selvfølgelig gratis, og vi vil med fornøjelse komme og undervise flere gange, hvis der er behov for det.

Vi har opsummeret vigtige oplysninger, om hvordan man tømmer pleuravæske og ascites med vores drænagesæt til dig.

Har du nogen spørgsmål?

Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål.