Godt at vide om et permanent kateter (IPC)

Har du en patient med et permanent kateter til drænage af pleuravæske og ascites?

Godt at vide om intermitterende langtidsdrænage med et permanent indlagt kateter

Plejer du en patient med et permanent indlagt kateter til intermitterende langtidsdrænage af pleuravæske og ascites?


Hvornår kan der implanteres et permanent kateter til langtidsdrænage?


Recidiverende pleuravæske og ascites kan forekomme hos patienter som symptomer på mange forskellige sygdomme, herunder både maligne og benigne tumorer, levercirrose og hjertesvigt. Væsken kan forårsage symptomer som åndenød, smerter og træthed, hvilket påvirker patientens livskvalitet. For effektiv lindring af disse symptomer og forbedring af livskvaliteten kan et permanent indlagt kateter  implanteres med lav risiko for komplikationer. Vores specielle drænagesæt  er nemme at tilslutte til kateterets sikkerhedsventil.

Sikkerhedsventilen og alle vores drænagesæt har en unik kobling, der forhindrer forkerte tilslutninger. Dette sikrer patientsikkerheden, selv når patienten er derhjemme.

Hvilke services kan vi tilbyde dig?


Efter implantation af kateteret foretages drænagen på hospitalet. Hvis der ikke opstår komplikationer, kan patienten normalt udskrives straks. I de fleste tilfælde kontakter hospitalet os for at sikre, at de personer, der skal hjælpe patienten, har modtaget nødvendig oplæring. Hvis der er behov for undervisning, vil vi kontakte dig for at aftale en tid. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os  for at aftale en tid.

Under oplæringen vil vores personale vise dig, hvordan du bruger vores drænagesæt korrekt og patientsikkert. Vi kan også hjælpe dig med at bestille flere drænageprodukter og besvare dine spørgsmål. Vi er selvfølgelig også til rådighed efter oplæringen, hvis du har spørgsmål.

Vores oplæringer er gratis, og vi kommer gerne flere gange, hvis der er behov for det.

Vi har opsummeret vigtige oplysninger, om hvordan man tømmer pleuravæske og ascites med vores drænagesæt til dig.

Har du nogen spørgsmål?

Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål.