Information til patienten


Følgende punkter er nyttige at informere patienten om, før lægen implanterer kateteret. Du er velkommen til at give vores brochure Patient- og drænageoplysninger til patienten. Du kan bestille denne gratis hos os.

Drænage i hjemmet

Når lægen har implanteret et permanent indlagt kateter, kan patienten udskrives fra hospitalet. Patienten selv, slægtninge eller hjemmeplejen kan foretage drænagen efter undervisning varetaget af en medarbejder fra ewimed. Du behøver heller ikke længere indlægge patienten til engangsdrænage af recidiverende pleuravæske eller ascites.

Patienten selv, slægtninge eller hjemmeplejen kan foretage drænagen efter undervisning varetaget af en medarbejder fra ewimed. Vi kan undervise patienten og slægtningene i patientens hjem.

Kateteret – produktbeskrivelse og anvendelse

Kateteret er en tynd, blød silikoneslange. Det ligger delvist under huden og vokser fast i huden, der hvor det stikker ud. Der er ikke behov for at udskifte det. I den synlige ende er der en sikkerhedsventil med en hætte. Når kateteret ikke er i brug, er sikkerhedsventilen automatisk lukket.

Når væsken er udtømt, rulles kateteret sammen på en blød plade og dækkes med en forbinding. Man kan derfor ikke se det under tøjet. Det tillader maksimal bevægelsesfrihed, da du kun skal tilslutte et drænagesæt i det korte stykke tid, du udtømmer væske.

Undervisning i at bruge drænagesættet

Vores personale vil undervise patienten, familiemedlemmet eller hjemmeplejeren i at anvende drænagesættet til hjemmebrug. Vi gør dette på tidspunktet for udskrivelse fra hospitalet, enten hjemme eller hos hjemmeplejen.

Drænagesættet til hjemmebrug kan bestilles i forvejen fra ewimed. Vi kan levere det til hjemmeplejen eller direkte til patienten. Efter undervisningen kan patienten eller hjemmeplejeren anvende drænagesættet.

Her kan du finde alle produkter til hjemmedrænage.

Efterbehandling

Udskriv en klar drænageprotokol i behandlingsmeddelelsen til patienten eller i henvisningen til hjemmeplejen. Det er derefter nyttigt at tilføje “og efter behov” efter antallet af anbefalede tømninger pr. uge, hvis mængden af den producerede væske ændrer sig.

Du kan naturligvis kontakte os, hvis du har eventuelle spørgsmål.

Har du nogen spørgsmål?

Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål