Information til patienten


Følgende punkter er nyttige at informere patienten om, før kateteret implanteres. Supplér gerne med vores brochure Patient- og drænageoplysninger til patienten. Du kan bestille denne gratis hos os.

Drænage i hjemmet

Når lægen har implanteret det permanente kateter, kan patienten udskrives fra hospitalet. Herefter skal ewimed kontaktes med henblik på undervisning af patient, pårørende og hjemmesygeplejen. Drænagen foregår herefter i hjemmet, eventuelt under vejledning af hjemmesygeplejen eller ewimed. Patienten behøver ikke længere indlægges til engangsdrænage af recidiverende pleuravæske eller ascites.

 

Kateteret – produktbeskrivelse og anvendelse

Kateteret er en tynd, blød silikoneslange, som delvist ligger under huden, hvor den vokser sig fast. Der er ikke behov for at udskifte kateteret. I den synlige ende er der en sikkerhedsventil med en silikonehætte. Når kateteret ikke er i brug, er sikkerhedsventilen automatisk lukket.

Når væsken er udtømt, rulles kateteret sammen på en blød plade og dækkes med en forbinding. Man kan derfor ikke se det under tøjet. Det tillader maksimal bevægelsesfrihed, da man kun skal tilslutte et drænagesæt i de korte tid, man drænerer væske.

Undervisning i brug af drænagesættet

Personale fra ewimed underviser patienten, pårørende og/eller hjemmesygeplejersken i at anvende drænagesættet. Vi gør dette ved udskrivelse fra hospitalet, enten hjemme eller hos hjemmesygeplejen.

Drænagesættet kan bestilles i forvejen hos ewimed. Vi kan levere det til hjemmesygeplejen eller direkte til patienten. Efter undervisningen vil patienten eller hjemmesygeplejersken kunne anvende drænagesættet.

Her kan du finde alle produkter til hjemmedrænage.

Efterbehandling

Udlevér en drænageprotokol til patienten. Hjemmesygeplejen kontaktes med henblik på eventuel undervisning af patienten og det videre forløb. Det er vores anbefaling at tilføje “og ved behov” ved antal anbefalede drænage pr. uge.

Du kan naturligvis kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Har du nogen spørgsmål?

Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål